pátek 28. března 2014

La Vitta šampon s arganovým olejem

La Vitta

Znáte tuto značku? Já jsem se s touto značkou seznámila poprvé v lednu tohoto roku, navíc velkou náhodou, do té doby jsem o ní nikdy neslyšela.
Vlastně mi byla doporučena mojí zákaznicí, která ke mně pravidelně chodí na kosmetiku a shodou okolností pracuje jako kadeřnice. Bavily jsme se celkově o vlasech a když jsem se jí zeptala, co by mi doporučila na odbarvované, suché vlasy, řekla mi o značce La Vitta, kterou si její zákaznice pochvalují. Tak abych vyzkoušela, co používá ona ve svém salónu a navíc protože jsem velký maniak na kosmetiku, ihned jsem si od ní šampon a arganový olej objednala.

Abych vám uvedla, proč jsem si objednala rovnou i arganový olej, je ten, že je to vlastně takový malý obřad pro vlasy, kdy nanesete na noc arganový olej a ráno vlasy umyjete právě tímto šamponem.



























Má být bez chemických přísad jako jsou silikony, detergenty a další škodlivé látky, které dráždí pokožku hlavy, nebo vlasy. Pokud jsem navnadila všechny fajnšmekry bezsilikonových a bezdetergenových šamponů musím vás zklamat, jelikož hned druhá složka je disodium laureth sulfosuccinate, což je složka vytvářející pěnu, neboli detergent a může mírně dráždit, sice jen v minimálních případech, ale přece, když už je na šamponu napsané, bez škodlivých látek, každý doufá, že opravdu v šamponu škodliviny nenajde, ale opak je pravdou, což je škoda. Firmy nejspíše spoléhají na to, že málokdo si umí dohledat, co onen chemický název znamená.



























Co se mi však na šamponu líbí je, že obsahuje jojobový olej a kyselinu hyaluronovou, která hydratuje vlasy.
Má jemnou parfemaci a čirou, gelovou konzistenci.




Jelikož nejsem zas takový anti-detergentista, ani anti-silikonista, ihned jsem se vrhla na vyzkoušení.
Večer jsem aplikovala arganový olej do celých vlasů a šla spát.




Arganový olej vlasy vyživuje, dodává jim vitalitu a regeneraci.



Ráno jsem vlasy umyla La vitta šamponem. Musím říct, že po umytí byly vlasy, jakoby drsné, špatně se s nimi pracovalo, tudíž jsem musela použít kondicionér. Po vyschnutí, jsem však byla mile překvapena. 
Vlasy byly po uschnutí jemné, hezky lesklé a vyživené.
Občas se k šamponu a arganovému oleji vrátím, ale musím říct, že je to tak 2x do měsíce a spíše používám jen arganový olej, který je opravdu výborný. Sečteno podtrženo znám mnohem lepší a účinější šampony.
Cenově vycházela tato sada - šampon a arganový olej kolem 180,-





středa 26. března 2014

Kate Moss Summer time

ÁÁáá miluju a maluju... tuto vůni, ten pravý nádech svěžesti a rozkvetlých květin.
Tento parfém ve mě evokuje letní zažitky, ať je zima nebo podzim, vždy si vzpomenu na letní okamžiky plné zábavy a dovolenkových dní s každým stříknutím Kate Moss Summer time.

























Flakón je jednoduchý, čirý s květinovým zdobením a vymazleným víčkem.
I na obalu si dali výrobci záležet a vytvořili jej v barvách jako při úsvitu slunce a černo-zlatých probouzejících se květin.

Parfém je nevtíravý od prvního stříknutí, navodí ve vás svkělou náladu a ti, kteří milují květiny stejně jako já, budou tak samo unešeni a podlehnou tomu správnému květinovému pokušení.
Výdrž je průměrná.
Na oblečení vydrží déle, než na pokožce.

úterý 25. března 2014

Krém glyco-A účinná zbraň proti akné

Pamatuji si můj první bolák na obličeji v 15 letech, ano, ta strašná puberta, říkám si, ale postupem času se z jednoho boláku stal menší projev akné, s rozšířenými póry a mastnou T-zónou .
Od té doby jsem vyzkoušela mraky různých krémů, gelů, mýdel a všelijakých přípravků na akné.Vše působilo do doby, než si pokožka na přípravek zvykla a projev pleti se ještě zhoršil. Byl to takový můj začarovaný kruh.
A tak tedy jak z toho začarovaného kruhu ven, kladla jsem si otázku a zkoušela dál různé dryjáky, což vedlo k většímů podráždění pokožky a následnému vysoušení, pokožka se samozřejmě bránila v podobě pupínků a ještě hůře v podobě podkožních bulek.
Byla jsem zoufalá do doby, než mi byl lékarnicí doporučen krém Glyco-A.



























Co je Glyco-A ?

Tento krém obsahuje 12% kyseliny glykolové.Zplošťuje jizvy, vyhlazuje vrásky, zmenšuje póry, odstraňuje nadměrnou rohovou vrstvu, zmatňuje.



Jak ho aplikovat?


  • Je fantastický při náznaku vřídku, vždy když jsem zahlédla začervenalé, bolavé místo, stačilo večer namazat tenkou vrstvou krému a ráno nebyla ani známka po akné.
  • Při vystouplé jizvě, tento krém pomohl, jizva se stala růžovější. Při vpadlé jizvě neměl krém žádný vliv.
  • Po vymáčknutí pupínku, sice štípe jako čert, ale opravdu pomáhá, desinfikuje, tudíž se rána rychleji zahojila.

  • Zmaťnuje.

  • Zkoušela jsem Glyco na rozšířené póry, ale nebudu vám lhát, pořád jsou.

Krém je bílé, hutné konzistence, ihned se vstřebává.Stačí opravdu tenká vrstva, krouživými pohyby rozetřít na postiženém místě.
































Negativní stránka


Pokožka se po delším aplikování dost olupuje, na postiženém místě vznikají zarudlá místa a šupinky, může dojít až ke spálení pokožky. Lehké šťipkání, až šimrání, pro někoho, kdo má citlivou pleť, nepříjemná záležitost.


I když jsem s krémem byla na začátku velice spokojena, musím říct, že po měsící tato spokojenost upadala, jelikož opět si pleť začala na krém zvykat (naštěstí akné nezhoršoval, pouze upadala účinnost) a už nebyl tak zázračný jako na začátku, proto doporučuji po 14 dnech používání dát alespoň týdení pauzu. 

I tak musím říct, že je to nejúčinější krém, který jsem měla možnost vyzkoušet. Pro někoho, kdo trpí na akné a mastnou pleť, vřele doporučuji.


Otázka pro vás: Používáte Glyco-A? Jaký měl u vás účinek?




pondělí 24. března 2014

Leonor Greyl moelle de bambou šampon

Leonor Greyl

Jako správná vlasomaniačka, jsem měla tu možnost vyzkoušet tolik vychvalovaný a známý šampon Leonor Greyl moelle de bambou, sice bohužel bez palmového oleje, který se dává PŘED mytím, ale i tak musím říct, že jsem z něho byla nadšená od začátku do konce.


U nás bohužel není k dostání, takže pokud ho chcete vyzkoušet, musíte zasurfovat po internetu a objednat přes zahraniční stránky, ale za zkoušku to opravdu stojí.

Největší výhodou bambusáku je, že neobsahuje silikony, parabeny, ani konzervany a hlavní přírodní surovina je bambus. U tohoto jediného přírodního šamponu jsem byla spokojená, že mi opravdu vlasy nevysušoval a tak jsem nemusela už dále dávát kondicionér či masku.U ostatních bez silikonových šamponů mám pocit, že mám na hlavě spíše slámu, než vlasy.
Konzistence je gelovitá.
























Postup umývání vlasů je trošičku jiný než u obyčejných šamponů. Nejprve nanesete malé množství palmového oleje a necháte působit cca 20min (můžete samozřejmě déle-vlasy si vycucnou jen tolik, kolik potřebují), poté propláchnete a nanesete šampon, který vmasírujete, (ale POZOR - vůbec nepění) , celá aplikace šamponování trvá dost dlouho a už při tomto procesu pocítíe, jak se vlasy mění v ruce, hrubnou a stávají se pevnějšími.
Po umytí jsou vlasy objemné, lesklé a hlavně pevnější.
Co vás určitě nadchne je přírodní vůně bambusu .

Bohužel ta cena je vysoká - za 200ml dáte v přepočtu 600,-






neděle 23. března 2014

Make-up inspired Alena Shiskova - E.L.F lesk

Tajemství líčení Aleny Shiskové je v sytě červených rtech a výrazných očích, i když se říká, že má být výrazné pouze jedno a to buď oči, nebo rty, Alena se tímto heslem neřídí.



 Toto líčení je syté, vhodné na večer.

Chtěla jsem tedy vyzkoušet červené rty a tmavé oči.

Pro tvorbu rtů jsem si vybrala lesk s výraznou červenou pigmentací od značky E.L.F, Lip Stain.

Lesk obsahuje červenou barvu a čirou, ale jak si můžete všimnout, pokud se rozhodnete používat oba lesky zároveň, po čase se z čirého lesku stane světle červený.


Tento lesk vydrží skoro veškerou činnost, ať už pijete, jíte, barva zůstane pořád sytá a na svém místě.
Barva je matná, s použitím lesku se stává zářivá. Neobsahuje třpytky. 
Oba lesky neobsahují parfemaci, vůně je neutrální.



Lesky obsahují klasický aplikátor, s kterým se celkem dobře pracuje, až na některé místa na rtech , které musíte dokreslit tenkým štětečkem.


























Výsledek :)




Pantene Intense repair šampon a kúra Swiss O-par s arganovým olejem

Abych pravdu řekla, nejsem velký fanda Pantene šamponů, ale jelikož jsem po jednom pokukovala již delší dobu, riskla jsem to a nakonec jsem si zakoupila Intense repair řadu, která je určena pro poškozené a oslabené vlasy.




























Obsahuje keratin, který ma vlasy posilovat a regenerovat.


























Má zpravovat 99% poškozených vlasů.


























Jako u většiny Pantene přípravků je i tento přesilikonovaný, což je můj důvod, proč nemám v lásce značku Pantene.
Celkově mi silikony ve vlasové kosmetice nevadí, jelikož když je neobsahují vůbec, ihned mám vlasy, suché a krepaté, ale zase na druhou stranu, když je jich moc, mám ihned pocit zmaštěných a upláclých vlasů.


























Konzistence je gelová, příjemně se nanáší, průměrně pění.
Vůně u tohoto šamponu je trochu nezvyklá, jsem zvyklá u Pantene na jejich specifickou vůni, kterou poznám na míli daleko, voní mi spíše ananasově.

Ale nyní to podstatně, jak mi vlastně vyhovuje. K mému velkému úžasu je dobrý, nemůžu říct skvělý, protože znám mnoho lepších šamponů, ale nezamašťuje vlasy, jak jsem si předem myslela a zanechal vlasy lesklé ještě před použitím kondicionéru, což jsem byla mile překvapena.



Mokré vlasy po použití šamponu.
Na druhý výrobek od značky Swiss O-par jsem se těšila více. Je to kúra, která obsahuje arganový olej. Mám ráda Swiss O-par, měla jsem možnost vyzkoušet jejich stříbrný šampon, který byl nejlepší z okruhu stříbrných šamponů. Jako jediný totiž nezanechával na vlasech ten fialový nádech a vlasy stáhnul krásně do bíla.


























Jako u šamponu i tato kúra je na suché, poškozené vlasy, bez lesku.




Jeho konzistence je hutnější, lehce se nanáší a má lehkou, nevtíravou parfemaci.
Má příjemné složení, bez silikonu! :)



Aplikovala jsem kúru na 2 minuty a poté smyla vlažnou vodou. Vlasy se už na pohled krásně leskly a byly hebké a jemné.

Mokré vlasy po použití kúry.

Po vyschnutí vlasů na vzduchu, mám z výsledku obrovskou radost a budu dále pokračovat v používání. Vlasy jsou krásně jemné, hebké, lesklé, objemné a celkově zregenerované
Za mě určitě doporučuji a kdo by chtěl masku, nebo šampon vyzkoušet, můžete obojí zakoupit v drogerii Teta :)

Vlasy po vyschnutí, bez použití dalších přípravků, fénu, či žehličky.